PSYCH-K®

Een eenvoudige methode om beperkende overtuigingen en stress aan te pakken.

PSYCH-K® als instrument voor mind reset

 

Ieder mens heeft overtuigingen. Hele bewuste, zoals: ik kan goed autorijden, maar ook minder bewuste, zoals: ik moet sterk zijn. Overtuigingen vormen we door ervaringen in ons leven en hebben een enorme invloed op hoe we ons gedragen en reageren op de wereld om ons heen. Soms zijn deze overtuigingen helpend, en soms belemmeren ze ons in ons doen en laten.

 

Het grootste gedeelte van ons gedrag is onbewust, naar schatting zeker zo’n 95%. We worden in ons dagelijkse leven dus eigenlijk voortdurend gestuurd door onbewuste processen. Vaak werkt dat prima, maar belemmerende overtuigingen, oude stress-patronen en onverwerkte traumatische ervaringen kunnen ervoor zorgen dat we onszelf soms ook (onbewust) in de weg zitten of niet handelen op de manier die we graag zouden willen.

 

Bewust weten we vaak wat we willen en weten we zelfs dat overtuigingen zoals : ‘ik ben niet goed genoeg’ niet waar zijn. En toch kunnen dit soort overtuigingen onbewust toch steeds grip op ons krijgen, zonder dat we met ons bewuste brein precies begrijpen hoe.
Ons lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en ons lichaam kan ons veel vertellen over wat zich in ons onderbewuste afspeelt. PSYCH-K® is een methode die hier gebruik van maakt en kan helpen om die onbewuste en soms ongrijpbare patronen die ons in de weg zitten, te transformeren. Het is een snelle en laagdrempelige methode waarmee oude, negatieve overtuigingen worden aangepast naar wat nu ondersteunend is voor jou.

 

Wetenschappelijk onderzoek naar de Hele-Brein staat en PSYCH-K®

Twee wetenschappers, Jeffrey L. Fannin en Robert M. Williams, hebben onderzoek gedaan naar de werking van PSYCH-K®. In dit onderzoek lees je meer over o.a. het brein en het bewustzijn en onderbewustzijn.

 

Is PSYCH-K® iets voor jou?

 

Dus heb je last van stress- of angstklachten, een onverwerkte herinnering, fobie, trauma, een hardnekkig patroon of zit jou iets in de weg waar je niet helemaal je vinger op kan leggen? En sta je open voor een unieke manier om daarmee aan de slag te gaan? Neem dan contact met ons op om te onderzoeken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

 

Disclaimer

Het PSYCH-K® proces is strikt beperkt tot het wijzigen van overtuigingen. Het doel is om de natuurlijke zelfgenezingsprocessen van de geest/het lichaam te activeren. Niet om gebruikelijke medische behandeling en medische zorg door gekwalificeerde artsen te vervangen.

Het PSYCH-K® proces is niet ontworpen om medische aandoeningen te diagnosticeren. Evenmin is PSYCH-K®ontworpen voor het behandelen en/of genezen van een ziekte, lichamelijke handicap, medisch probleem of geestesziekte, of deze nu chronisch of acuut is. PSYCH-K®is geen vervanging voor passende medische zorg of professionele geestelijke gezondheidszorg. PSYCH-K® is geen medisch advies en mag ook niet als zodanig worden behandeld. De Myrddin Corporation en het PSYCH-K® Center International, samen met de Facilitator, wijzen uitdrukkelijk de verantwoordelijkheid af en zijn niet aansprakelijk voor enige schade, verlies, letsel of aansprakelijkheid die wordt geleden als gevolg van uw vertrouwen op PSYCH-K® processen voor het inschakelen van de natuurlijke zelfgenezende reactie van de geest/het lichaam.

Voor meer informatie ga je naar de site van PSYCH-K Nederland: https://www.dewerff.net/psych-k/

Ervaringsvideo over PSYCH-K®

Anderen PSYCH-K® bij Drielink Coaching

We kunnen zelf van alles vertellen, maar veel liever laten we mensen aan het woord die begeleid zijn met behulp van PSYCH-K®
bij Drielink Coaching.

Het begon een paar jaar geleden al… mijn nieuwsgierigheid naar Dinga. Ik deed online een cursus assertiviteit bij ICM. Ik was meteen onder de indruk van haar. Wat een expertise als trainer en wat een mensenkennis! Dinga stemt naadloos af op degene die zij voor zich heeft, neemt de groep mee en daagt de mensen uit. Zij durft zich daarbij niet alleen kwetsbaar op te stellen, maar communiceert daarbij ook nog eens heel helder, concreet en open. Wellicht is dat deels confronterend te noemen (ze zegt waar het op staat), maar eerder voelt het liefdevol en ruimtegevend voor groei. De sfeer is niet alleen veilig maar voelt ook vriendschappelijk.

Haar nieuwste verworven vaardigheid is PSYCH-K. Deze techniek werkt met het onbewuste en gaat over overtuigingen. Erg interessant! Nu heb ik wel een paar draken waar ik mee worstelde, dus ging ik graag met Dinga aan de slag. Live in een persoonlijke 1 op 1 sessie straalt Dinga een enorme warmte, vertrouwen en nieuwsgierigheid uit. Ik ben eigenlijk alleen nog maar meer fan geworden van haar. Ik heb in 1 sessie drie belemmerende overtuigingen de deur uitgewerkt en ben momenteel drie helpende overtuigingen rijker! Het voelt alsof ik de wereld aankan, geeft meer inzicht in hoe dingen voor mij werken en… het smaakt naar meer.

Nicole Segers, februari 2023

Vanuit nieuwsgierigheid een PSYCH-K sessie ervaren met Dinga. Door te ervaren wat PSYCH-K met je doet kan ik deze ervaring delen en gebruiken om vanuit mijn werkzaamheden als (medisch) personal trainer mensen goed te adviseren wat zij nodig kunnen hebben in het dagelijks leven.

Ik waardeer de sessie met een 9. Dinga is een gedreven en enthousiaste vrouw die weet waar zij het over heeft.

Dank je wel Dinga voor deze mooie en bijzondere ervaring.
Het is heel fijn en belangrijk om binnen het multidisciplinair samenwerken goede mensen om je heen te hebben. Jolanda van Wees

Trivalent-movements

Op het moment dat ik in de knoop zat heb ik Dinga benaderd voor een PSYCH-K gesprek.

De gesprekken hebben voor mij opgeleverd:
Ik heb meer regie over mezelf genomen, mijn baan opgezegd.
Meer zelfvertrouwen en flow, een betere balans in mijn leven en minder zorgen en stress.
Ik ben trots op dat ik meer energie heb en doorpak.

Wat me helpt is:
Ik heb andere gedachten die me rust brengen (reset moment).
Ik heb afscheid genomen van beperkende overtuigingen en ondersteunende overtuigingen omarmen.
Ik lach meer en voel vrijheid. Neem zelf de lead en koester autonomie.

Het coachtraject waardeer ik met een 9.
Dinga is een fijn mens, zowel vakinhoudelijk een professional. Ze is recht door zee! En kan zich snel inleven in de rol van haar client. Fijn dat zij ook weet hoe de hazen lopen binnen bedrijven. Ronald Hemerik

Ik heb twee sessies gehad met Dinga waarbij ze gebruik maakte van de  PSYCH-K methode.
Ik ben mezelf enorm tegen gekomen tijdens de sessies en heb geleerd dat er meer dingen zijn waar ik (onbewust) mee worstel dan ik dacht. Mijn belangrijkste doorbraak is dat ik iets relaxer ben geworden in mezelf profileren. Ik vind het makkelijker om met trots te praten over mijn muziek.

Ik ben minder bang dat mensen me niet leuk vinden, durf mezelf meer te profileren en ik ben er van overtuigd dat ik goed genoeg ben als persoon.

Dinga heeft me geholpen door Psych-K. Ik was wat sceptisch over of dit zou werken of niet maar het heeft me zeker geholpen.

Dinga is een fijne warme vrouw. Ze geeft goede adviezen en weet het gesprek goed te leiden. Psych-K klinkt een beetje zweverig, maar is wel gestoeld op fysieke kenmerken (als je onderbewuste iets niet gelooft is er minder spierspanning dan als je onderbewuste iets wel gelooft). Hierdoor wordt het ‘werken’ aan een probleem/onderwerp wel tastbaarder.

Esther Stehouwer

Dinga had mij eerder al eens vol enthousiasme en passie verteld over haar training van PSYCH-K, de enorme mogelijkheden die het kon bieden en de laagdrempeligheid ervan. Toen ik zelf met spanningsklachten thuis kwam te zitten, bood ze me aan om het zelf te ervaren.

Na een uitgebreide uitleg over waar het bij PSYCH-K om gaat en wat ik kon verwachten, zijn we in gesprek gegaan over mijn belemmerende overtuigingen. Hierbij bleek het niet nodig om het verhaal te vertellen hoe zo’n overtuiging ontstaan is maar vooral welke doelovertuiging mij wel zou kunnen helpen.

Tijdens de uitleg maar ook tijdens de uitvoering van de oefeningen is Dinga rustig, geduldig, warm maar ook kritisch en vraagt door. Het formuleren van de doelovertuiging luistert nauw. Het moet goed voelen en passend zijn. De tijd vliegt en tijdens de eerste sessie hebben we al 4 belemmerende overtuigingen getransformeerd naar doelovertuigingen.

Iedere sessie kwamen we dichterbij de kern waar mijn grootste belemmerende overtuiging zat. Door steeds een laagje af te pellen (zonder heel veel informatie te hoeven vertellen), is er veel geraakt en veel getransformeerd.

Na de eerste keer leek het alsof ik werd overladen door complimenten vanuit mijn omgeving. Ik was meer mezelf en dat had een hele positieve uitwerking. In totaal hebben we 13 doelovertuigingen geformuleerd die hebben geleid tot meer innerlijke rust, tot meer vertrouwen in mezelf en mijn toekomst, tot meer mildheid en zelfvertrouwen. Overmatig eten is al jaren een grote valkuil en sinds de start van Psych-K nog nauwelijks voorgekomen. Mijn overtuigingen veroorzaakte onrust en dat probeerde ik op te lossen met eten. Nu de onrust grotendeels weg is, zijn ook de eetbuien niet meer nodig.

Met de coachende houding van Dinga en haar rust en vertrouwen heb ik veilig gevoeld om mezelf open te stellen voor deze bijzondere methode.

Omdat ik na afloop vaak erg moe was, hebben we ook een hele praktische doelovertuiging geformuleerd als afsluiter: ik ben energiek. Pas toen ze vroeg naar mijn ervaringen, realiseerde ik me dat ik een zwaar weekend achter de rug had en dat ik daardoor wel fysiek moe was maar toch veel beter in mijn energie zat dan ervoor.

Voorafgaand was ik nieuwsgierig maar had een kritische houding: kan dit wel? Mijn eigen ervaringen hebben mij doen overtuigen dat het werkt en ik ben Dinga dan ook heel dankbaar voor de uitnodiging en alles wat Psych-K mij gebracht heeft. Chilo Harkes

Ik heb altijd de overtuiging gehad dat ik het niet goed kon doen, waarbij ik bang was om fouten te maken en stress kon krijgen van het idee dat ik iets goed moest doen. Zelfs mijn mail openen kon een opgave zijn, waarbij ik bang was om een mail te krijgen waaruit bleek dat ik iets niet goed had gedaan. Dinga gaf aan dat PSYCH-K® een goede methode is om daarvoor in te zetten. Dat leek me wel wat en we zijn gestart.

Nu een aantal weken verder, merk ik dat ik door deze methode al zo getransformeerd ben en daardoor steeds dieper tot de kern kan komen. Ik ben erg begaan met persoonlijke ontwikkeling en heb door de jaren heen al verschillende dingen geprobeerd. Dit heeft mij veel gebracht, maar ik bleef tegen essentiële zaken aanlopen die ik niet kon oplossen. PSYCH-K® zorgt ervoor dat deze zaken bloot komen te liggen, waardoor ik laag voor laag tot de kern kan komen. Waarbij ik vroeger vooral bezig was om externe problemen op te lossen om mijn leven te vergemakkelijken, ben ik dat nu juist intern aan het doen. Ik ben nu een aantal weken bezig met PSYCH-K®, wat niks is in verhouding met de resultaten die zijn bereikt. Door het veranderen van mijn overtuigingen, is er ruimte ontstaan om weer in verbinding te komen met mijn essentie.

PSYCH-K® is eenvoudig, doeltreffend en in combinatie met Dinga ook erg persoonlijk. Ik merk dat Dinga in deze methode gelooft en er volledig achterstaat, wat voor mij weinig ruimte overlaat voor twijfel. Dinga is doortastend en door haar vele ervaring ook goed afgestemd, waardoor ze de goede woorden weet te vinden wanneer ik er zelf even niet uitkom. Ik kan dan ook PSYCH-K® met Dinga aanraden aan iedereen die ergens last van heeft en bereid is een stap te zetten om hier wat aan te doen. Annette Paulich

PSYCH-K kwam op mijn pad doordat een bekende er mij over vertelde. Dat leek me toen wat spannend of vaag. Dus dat heb ik toen niet gedaan. 

Toen Dinga er mij over vertelde hoorde ik weer over die prettige werking ervan. Mijn vertrouwen in Dinga is niet alleen zeer groot, ik vind haar down to earth, het maakte me dus toch weer nieuwsgierig. Daarnaast was het wetenschappelijk onderbouwd én een goed moment in mijn leven om dit juist wél te proberen. Want een paar zaken zaten me al lange tijd behoorlijk in de weg.

De PSYCH-K sessie heeft een totaal andere benadering. Je praat kort en gaat dan fysiek aan de slag. Dinga begeleid deze stappen zeer zorgvuldig en ze is een kei in helpen je doelovertuiging helder te maken zodat deze staat als een huis. Confronterend en raak, het haalt dát naar boven waar je écht iets mee wil. Het fysieke deel was even wennen voor me. Dat duurde maar heel even, ik gaf me er aan over en het was prettig.

En dan het resultaat. Dat is waarom ik deze review schrijf. Na de sessies is de oude, belemmerde gedachte of patroon uit mijn systeem. De nieuwe doelovertuiging is bereikt. En tot op de dag van vandaag, het blijft helpend. Dit is een methode die je gewoon moet ervaren. 

Ik beveel Dinga van harte aan.

Marieke Dik, februari 2023

Je ziet het niet aan de buitenkant maar intern ben ik best onzeker. Ik had er last van, de gedachten die me onderuit haalden.
De sessie PSYCH-K bij Dinga was echt life changing en bizar. Terug op kantoor kreeg ik gelijk de reactie: wat is er met jou ? Ik kwam veel zelfverzekerde over. In mijn reacties en houding. Ik kan nu zonder problemen tegen een klant zeggen dat de opdracht niet bij me past, wie had dat gedacht!!
Ik beveel Dinga van harte aan. MD, oktober 2022

In de treincoupé tegenover mij, zat een vader en een zoon. De zoon, ergens midden twintig, maakte een aantal in mijn ogen ‘domme’ opmerkingen, zoals “Kijk papa, de wolken rennen met ons mee.” Aan de vader vroeg ik of de jongen een verstandelijke beperking had. De vader lachte. “Nee, nee, zeker niet. Hij is zijn leven lang blind geweest en we komen net uit het ziekenhuis waar hij zijn gezichtsvermogen gedeeltelijk heeft terug gekregen.”

Oeps, wat een ongemakkelijke moment. Dit voorval opende wel mijn ogen. Het was namelijk niet de eerste keer dat ik oordeelde en veroordeelde. Ik besloot om er iets aan te doen. Ik had hiervoor een aantal sessies bij een therapeut kunnen doen en die had mij ongetwijfeld goed kunnen helpen. Maar ik ben niet zo’n ‘bank-type’. ‘Wroeten’ in mijn jeugd is niet mijn ding.

Hoe mooi zou het zijn als je een overtuiging die je in de weg zit, zou kunnen verwijderen uit je hersenen? ‘Toevallig’ kwam ik in aanraking met een methode (PSYCH-K®)  waarbij je in een half uur een overtuiging kan aanpassen naar een meer helpende gedachte. Alsof je op de harde schijf een bestand weggooit en een nieuwe voor in de plaats zet. Hierdoor hoef je niet na te gaan waar of wanneer dat oude bestand is ontstaan en waarom. Het is simpelweg ‘verwijder’ en ‘vervang’.

Niet alleen mijn veroordelende gedachten zijn verdwenen, maar ook mijn gebrek aan zelfvertrouwen. Ik raad het iedereen aan die blokkerende gedachten heeft en hier snel en effectief van af wil. Pieter

Dinga nodigde me uit voor een PSYCH-K® sessie, en ik kwam naar haar toe met een hele andere “belemmerende angst”. Al pratende kwamen we op mijn angst voor honden, en wat het met me zou doen als ik door deze angst niet meer belemmerd zou worden, Hier gingen we mee aan de slag.

Ik vond het best spannend.. doe ik het wel goed.. maar het leuke is: ik hoefde helemaal niks te doen. Alleen goed te luisteren en mijn lichaam ging zelf reacties geven.

Het duurde even voordat het gelukt was.. voordat mijn lichaam de juiste signalen gaf dat mentaal mijn angst voor honden echt reset was.

“Nou ga maar weer een rondje wandelen langs de plas en kijken wat het doet als er ook honden lopen.. en kijken hoe je reageert op honden als je bij mensen thuis komt met een hond.” Zo gingen we uit elkaar.

En het helpt! Ik ben echt (veel) minder bang voor honden, ik schiet niet meer weg als er een hond aankomt en wandel rustig door.

Ik heb de sessie als zeer waardevol ervaren, en de uitkomst ook! Dinga is een rustige persoon, nam ruim de tijd voor het proces en dat was fijn. Dank je wel!

Als je bang bent voor honden, maar ook als je af wilt rekenen met andere angsten die je belemmeren in het dagelijks leven adviseer ik een PSYCH-K® sessie met Dinga zeker aan. Nicole Fazzi-Burgers

Ametista Uitvaartbegeleiding

We zitten in de opleiding Health & Wellbeing van PSYCH-K®. We zijn druk met het oefenen op het vaardig maken van alle nieuwe inzichten die we krijgen van onze trainer Duco Locati. Hij begeleidt ons als Facilitatoren in de wereld van gezondheid, welzijn en hoe overtuigingen direct het zelfherstellende vermogen van ons lichaam activeren. We ont-dekken de ene na de andere overtuiging die ons stiekem onbewust een kant op stuurt waar we niet meer naartoe willen. Een opleiding vol transformaties, de ene nog mooier dan de andere. We raken er stiekem zelfs een beetje aan gewend tijdens de opleiding…

Tijdens een van de oefeningen ben ik aan het werk met mijn collega Dinga van Driel van Drielink Coaching. Dit keer mag ik mezelf onder haar leiding goed onder de loep nemen. De conditie waaraan ik wil werken is de kromming in mijn bovenrug. Ik spreek de wens uit dat het prachtig zou zijn als ik meer rechtop zou lopen.

Als ik verbinding maak met de conditie kom ik tot mijn verrassing op mezelf klein maken in mijn ouderlijk gezin. Ik had altijd gedacht dat het te maken zou hebben met een last dragen, maar klaarblijkelijk zit er iets anders achter. Gelukkig is Dinga ook systemisch onderlegd en helpt ze mij de juiste vragen te stellen. We komen snel op diverse familiepatronen uit en mijn plek nemen als jongste broer van drie zonen totaal.

Als we hier de nodige balansen in hebben gedaan merk ik dat mijn bovenrug al meer rechtop is gaan staan; ik word een vreemde spierspanning in mijn bovenrug gewaar. Die spieren heb ik lang niet gebruikt…

Nu dit patroon is opgelost komt er een nieuw patroon boven; mezelf vol laten zien. Nu ik me nu niet meer klein hoef te maken en rechtop kan staan, ga ik mezelf ook goed in het licht zetten. Ik merk dat mijn buik begint te kriebelen en dat ik het spannend vind. Als ik mijzelf vol laat zien, kan iedereen mij zien en kan ik ook falen. In ons Calvinistische landje zal dat vooral bestaan uit hoongelach. Dat is geen prettig vooruitzicht, maar besluit dat ik niet ga leven met deze angst en vol vertrouwen mijzelf ga laten zien. Het levert een prachtige doelovertuiging op; Ik zet mijzelf vol vertrouwen in het volle licht.

Mijn rug is nog niet geheel rechtop gaan staan maar al een heel stuk beter. Helaas is de oefentijd om en moeten we de sessie afbreken. Er is thuis nog werk te doen…

Als bevestigende actiestap spreek ik met mezelf af dat ik deze blog ga schrijven over de ervaring en de blog ga publiceren. Vol in het licht! Benno Rijpkema

https://metenergienaarsucces.nl/2022/06/25/rechtop/

Een tijdje geleden zag ik een enthousiast bericht van Dinga van Driel (Drielink Coaching), waarin ze schreef dat ze de basistraining van PSYCH-K® heeft gevolgd. Ik had er niet eerder van gehoord, maar het korte stukje tekst bij de post wekte mijn interesse. Toen Dinga erover ging vertellen was ik enthousiast en mocht ik een aantal sessies met de methode van PSYCH-K® bij haar volgen.

Ik heb ontdekt welke overtuigingen mij onbewust belemmeren. Overtuigingen die vaak al vroeg zijn ontstaan, waardoor ze voor mij ‘gewoon’ waren. Ik was er immers van overtuigd! Samen met Dinga heb ik doelovertuigingen geformuleerd en daarna hebben we  met deze methode mijn overtuigingen getransformeerd naar ondersteunende overtuigingen. En het werkt voor mij. Wat een mooie en krachtige methode!

Dinga is toegankelijk, rustig, stelt je op je gemakt en oordeelt niet. Ik heb Dinga als een soort gids ervaren; als je vastloopt helpt ze je op weg, maar verder laat ze je ervaren dat de informatie die je nodig hebt om verder te komen in jezelf zit en dat maakt het zo’n krachtige methode! Als je ervoor openstaat dan kan ik je deze methode bij Dinga echt aanbevelen!  Ine de Knoop Ine de Knoop

Interesse in een PSYCH-K® sessie?