Blog

Bootcamp-training, je team voor de zomer in topconditie

Als je in de topsport als team optimaal wilt presteren, zal je veel tijd moeten besteden aan samenwerken. Teams die in staat zijn om de individuele kwaliteiten optimaal in te zetten voor het team, functioneren beter. Dat dat niet altijd eenvoudig is, zien we terug in ons werk.

Hard ervoor werken

Veel collega’s zitten op hun eiland en zijn daar lastig vanaf te krijgen. Misschien zit jij zelf ook wel op je eigen eiland. Natuurlijk, jij kletst ook weleens bij de koffieautomaat of luncht met collega’s. Maar ken jij je collega écht? Door elkaar beter te leren kennen, krijg je meer inzicht in elkaars interesses en sterke punten. Als je elkaar beter kent, ben je ook beter in staat om als team samen te werken en elkaars kwaliteiten te benutten.

Hoe kom je zover?

Inkoppertje: door goed met elkaar te communiceren. En doen wat je zegt. Net als die topsporter jezelf én je team niet uit het oog verliezen. Dat lijkt eenvoudig, maar er zijn veel afleidingen: tegenstanders, blessures, media, onderlinge irritaties, etc. Kortom, de eerste stap is je eigen ‘conditie’ in kaart brengen. Met de Bootcamp-training ga je op onderzoek naar je eigen talenten, drijfveren, gedragingen, overtuigingen, normen en waarden en kwaliteiten.

Interesse in je teamleden, zo doe je dat

Heb je je eigen ‘conditie’ in kaart gebracht. Mooi! Dan ga je naar stap twee van de Bootcamp-training en onderzoek je wie je teamleden zijn. Welke kwaliteiten, interesses en bijzonderheden hebben zij? Tijdens de Bootcamp-training word je gestimuleerd en gemotiveerd om te onderzoeken wat je kunt waarderen in de ander. Spreek dit ook uit! Door het uit te spreken draag je bij aan een positieve werksfeer wat de verbinding en teamspirit ten goede komt.

Kun je dit in één dag leren?

Het antwoord is nee. Vaak zie ik dat er een cursus van één dag wordt gevolgd of twee dagen met z’n allen op de hei en vervolgens gaat het geleerde in de kast. Om echt voor een blijvend resultaat te gaan – een fijn samenwerkend team – moet je regelmatig oefenen. Trainen voor de Olympische Spelen is immers een traject van vier jaar. Door voor een langere periode met elkaar aan de slag te gaan, leg je een anker. Dat zorgt ervoor dat de teamleden elkaar scherp houden en niet in hun oude gewoontes vervallen.

Logo bootcamp - van Eiland naar Wijland

Ga je mee trainen?

Denk jij na het lezen van deze blog ook ‘Ja, ik zit op een eiland en mijn collega’s ook!’? Dan is de Bootcamp ‘van Eiland naar Wijland’ van twee weken dé perfecte training om dit op te lossen. Werk je al goed samen maar wil je je team versterken? Ook dan is deze training geweldig om te doen. Tijdens deze twee weken ben je iedere dag bezig met de Bootcamp opdrachten. Door dit te integreren in het dagelijkse werk, is het leereffect optimaal en gaat het niet ten koste van het werk, maar heeft het juist een toegevoegde waarde. Na deze Bootcamp heeft het team inzicht in de kwaliteiten en talenten van de teamleden, en is de teamspirit toegenomen.

Meer weten? Lees hier meer over deze Bootcamp. Of lees hier wat de Politie Nederland van deze training vond.

Nationale Complimentendag, dé dag om je collega in het zonnetje te zetten

Vandaag is het Nationale Complimentendag. Een mooie reden om je collega of team eens te bedanken. Want complimenten geven, dat doen we eigenlijk veel te weinig of op de verkeerde manier. Dat is jammer, want het geven van een compliment kan de werksfeer enorm verbeteren.

Complimenten, on-Nederlands dus maar niet doen?

“Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.” Het geven van complimenten is voor veel personen heel on-Nederlands en voelt geforceerd. We denken vaak ‘Goh, wat zou hij hiermee bedoelen’, terwijl niemand twijfelt aan kritiek. Toch willen we wel graag een gezellige werksfeer en vinden we het ook fijn om een compliment te ontvangen. Je wilt graag op je werk horen dat je goed bezig bent en waardering ontvangen voor het werk dat je doet. Een compliment is bovendien ook een krachtige tool in een verstoorde werksfeer en kan als een ‘antigif’ werken.

Gifpijlen binnen een team

Hoe kan het geven van complimenten en waardering tonen, als antigif werken? Hiervoor is het belangrijk eerst de gifpijlen te herkennen. Wat zijn die gifpijlen?

  • Verwijten
  • Verdedigen
  • Minachten
  • Negeren

Gifpijlen zoals deze kunnen je letterlijk en figuurlijk ziek maken. Door deze te herkennen ben je beter bestand tegen deze gifpijlen.Let er dus op dat je ze zo min mogelijk gebruikt en ga oefenen met het geven van complimenten. Ben je er na een tijd aan gewend en voelt iedereen zich gewaardeerd? Dan heb je een fijne buffer opgebouwd. Als er dan toch nog een gifpijl langskomt, kun je het beter hebben. Je kunt het zien als het vullen van een matras. Hoe dikker het matras, hoe beter je de klappen kunt opvangen.

“Maar ik kan geen compliment geven als ik het niet meen.”

Vaak hoor ik mensen zeggen dat het geven van complimenten overdreven klinkt, en dat je het echt moet menen. Er valt genoeg te waarderen. Niet alleen grote, bijzondere dingen verdienen een waardering. Maak het niet groter dan is het is. Kijk juist naar de gewone dingen. Bedank je collega als hij of zij een kopje koffie voor je gehaald heeft. Of als iemand een taak op tijd af heeft. Wacht niet op de ander. Het geven van complimenten en het verbeteren van de sfeer binnen je team begint bij jezelf. Kijk eens goed om je heen. Wat gaat er wel goed?

Oefenen op nationale complimentendag

Waarom ga je er niet samen met je collega’s mee oefenen op complimentendag? Maak er een spel van zodat het als een ijsbreker kan dienen voor het trainen van je complimentenspier. De complimenten liggen voor het oprapen. Om jou te helpen heb ik een lijstje met tips gemaakt. Print deze uit en hang ze op kantoor, de koffieruimte of in de lift als extra reminder.

 

Test je team!

Vindt jouw team het lastig om positief te communiceren? Doe de TeamScan en krijg in 5 minuten meer zicht op de belangrijkste valkuilen en verbeterpunten van jouw team. Of neem contact met mij op. Ik help jullie graag!

Hoe neem je beslissingen zonder conflicten

Het nemen van een besluit, het lijkt zo makkelijk. We hakken snel de knoop door of doen “gewoon” een rondje  ‘meeste’ stemmen. Een besluit kan zo genomen zijn, toch?

Maar hoe beslis je als team echt mét elkaar, waarbij het besluit gedragen wordt en je echt commitment hebt? Dat blijkt in de dagelijkse praktijk nog niet zo eenvoudig. Nadat je iedereen om input hebt gevraagd en een besluit is genomen waarvan je dacht dat iedereen het hier mee eens was, blijkt dat het idee toch niet helemaal gedragen wordt. Opeens komen daar de tegenwerping, de roddels en de gesprekken die niet hebben plaatsgevonden tijdens de vergadering, maar wel plaatsvinden bij de koffiemachine. Een ongewenste situatie. Het roddelcircuit is nauwelijks te beïnvloeden en gaat een eigen leven leiden. Voor je het weet zit je met een  genomen besluit in je maag , dat niet echt gedragen wordt  binnen je organisatie.

Lees meer…

Hoera, ik krijg een coach!

Ik zou het iedereen aanraden om op bepaalde momenten in je werkzame leven een aantal coaching sessies te volgen. Het dwingt je om naar jezelf te kijken en geeft je de kans om jezelf bij te sturen.
~Marijke Kranenborg

We leven in een tijd van fitnessarmbanden, hardloop apps en sportschoolabonnementen. De armband houdt je lichaam in de gaten, de app geeft informatie over de vooruitgang die je boekt en het abonnement zorgt ervoor dat je in een ritme blijft. Natuurlijk, je kunt sporten met zweten en verplichte hardlooprondjes associëren, maar iedereen is het er wel over eens dat bewegen gezond is. En door goed voor je lichaam te zorgen, blijf je in balans.
Lees meer…

Vergroot het vertrouwen in jouw team!

Voor veel mensen is vertrouwen een wat ongrijpbaar en onpeilbaar begrip, dat moeilijk in cijfers is uit te drukken. Maar Stephen M.R. Covey claimt dat vertrouwen een keihard economisch meetbaar managementinstrument is. Lees meer…

Hoe stress en burn-outklachten de prestaties van je team beïnvloeden

“Bijna 20% van werknemers krijgt ooit te maken met burn-outklachten.”

De kans dat je in jouw organisatie of team te maken krijgt met verminderde prestaties of verzuim die zijn te wijten aan stress of burn-outklachten is heel groot. Als leidinggevende kan je veel problemen verminderen of zelfs voorkomen door alert te zijn op de signalen. Lees meer…

LEAN on me

De laatste tijd loop ik bij het coachen van teams steeds vaker tegen organisaties aan die bezig zijn (of waren) met het invoeren van nieuwe werk- en denkwijzen die allemaal tot doel hebben de organisatie effectiever en/of efficiënter te laten werken. Van LEAN en Agile, tot Scrum en BIM tot nog vele andere bekende en minder bekende namen. Vanuit mijn professie als (team)coach ben ik geïnteresseerd in de vele ervaringen, de beloften, maar ook in de teleurstellingen.

Lees meer…

Citaat

Om gelukkig te zijn, moet je iets doen waar je gelukkig van wordt.

— Johan Cruijff
Maak kennis met MapsTell

Kom in juni of september naar één van de workshops & leer meer over gedragsstijlen en de DISC methode.

DAAR WIL IK GRAAG MEER VAN WETEN
Sluiten