Breng jezelf in kaart met MapsTell

Inzicht krijgen in jezelf

Je kent vast wel de term ‘iets in kaart brengen’. deze wordt vaak gebruikt om aan te geven dat er op een nauwkeurige wijze overzicht wordt gemaakt. Het is nu ook mogelijk om jouw persoonlijke informatie weer te geven op verbeeldende plattegronden en landkaarten.

Na het invullen van een korte vragenlijst wordt jouw DISC gedragsprofiel letterlijk in kaart gebracht. De namen van de steden, rivieren, bergen en zeeën op de PersonalMap tonen in één oogopslag jouw gedragsstijl, valkuilen en hoe anderen dit ervaren. Een mooi alternatief voor een saai dik rapport.

Met jouw persoonlijke landkaart krijg je:

  • Specifiek inzicht krijgt in je gedragstijl
  • inzicht in hoe anderen jou zien
  • Leer je wat je valkuilen zijn
  • inzicht in je zelfbeeld

Kortom alle redenen om jezelf in kaart te brengen en een ‘wereld van verschil te maken’.

Deze methodiek is gebaseerd op DISC. DISC staat voor de afkorting van de vier door William Marston gedefinieerde basisgedragsstijlen; Daadkrachtig, Invloedrijk, Stabiel en Consciëntieus.

MapsTell bij Drielink Coaching

Drielink Coaching gelooft in de kracht van visuele en daardoor makkelijk deelbare informatie. Om deze reden maken we gebruik van MapsTell, waarbij de persoonlijke gedragsstijlen letterlijk in kaart worden gebracht. Deze gedragsstijlen zijn verwerkt in de zestien PersonalMaps die samen de Wereld van Verschil vormen. Door het gebruik van dit visuele middel krijg je op een toegankelijke en bijzonder leuke manier inzicht in jouw gedragsstijl.

We beginnen het coachtraject met jouw PersonalMap. Het is een handig en leuk middel om het coachtraject te starten en gelijk al een beeld van jou te krijgen. De ervaring leert dat dit het coachtraject versnelt. Op een interactieve manier gebruiken we deze kaart om je gedragsstijl makkelijker bespreekbaar te maken. Jouw landkaart toont namelijk hoe jij jezelf ziet maar ook hoe anderen jou zien. Daarbij heeft elke gedragsstijl sterke eigenschappen maar daar horen ook valkuilen bij. Deze gedragsthema’s worden overzichtelijk verwerkt in een mooie landkaart die je op elk moment kan inkijken.

Je kunt de PersonalMap ook gebruiken voor een éénmalige coachsessie. De coach helpt je dan bij het navigeren van je landkaart en het lezen van jouw routebeschrijving.

Met deze coachingsessie

  • Creëer je inzicht in jezelf
  • Krijg je begrip voor je hoe mensen jou zien
  • Heb je een middel om je gedragsstijl in kaart te brengen
  • Een uitgebreide routebeschrijving van jouw persoonlijk gedragsvoorkeur
  • Krijg je handvaten tot persoonlijke groei

Deze sessie heeft mij openheid en inzicht gegeven, wat later kan leiden naar inzicht in elkaar. Hopelijk geeft dit ook een opstapje naar meer feedback en metacommunicatie tijdens het dagelijkse werk. Het was een leuke en verdiepende sessie, ik zou graag nog eens zo’n middag beleven, ook zou ik graag nog eens mogelijkheden bekijken tot individuele vervolgsessies.

Bianca Küchler

Zorgmanager , Ipse de Bruggen

Breng jezelf in kaart!

Drielink Coaching heeft geaccrediteerde MapsTell Guides die je professioneel begeleiden.